Tea Tree oil mod Lus

Tea Tree oil mod Lus

Mange bruger teatreeolien som et naturligt lusemiddel. Det er en ideel måde at forebygge samt behandle luseangrebet akut, uden at skade børnenes fine, sarte hovedbund. Du kan igen vælge at købe færdigblandede produkter, fx en shampoo, balsam og hårkur. Hvis lusene ikke er der nu, kan det være en ugentlig plejerutine for at undgå, at de overhovedet kommer. Er de der nu, vil det være ideelt at bruge denne trio dagligt, helt indtil at de forsvinder.

Af og til, vil dette være nok i sig selv. Særligt, hvis du vælger at kombinere med den rene æteriske olie. Her drypper du 2-5 dråber i, når shampooen er skummet op, hvorefter du lader den virke et par minutter. Du kan også putte dråberne i en serum, der virker endnu længere. Hvis luseangrebet er i den slemme ende, er det svært at undgå at skulle bruge mere syntetiske lusemidler. Hér kan teatreeolien fungere som det forebyggende middel, der måske undgår situationen igen, og som en overgangsfase, når lusene er væk og I igen skal tilbage til normal hårvask.

De fleste vælger at kombinere teatreeolien med citronolie, lavendel og/eller eucalyptus. Ofte kan du være heldig at finde citroneucalyptus, så du ikke behøver at købe så mange forskellige.

Test altid lige, om du, dit barn eller kæledyr kan tåle teatreeolie ved at blande et par dråbe i et lille glas vand, som du så dupper på håndleddet. Hvis huden ikke reagerer voldsomt, kan du trygt bruge olien som angivet ovenfor.

 

Blandt lus findes også andre dyr og insekter, som vi mennesker nok helst ville livet foruden. Myg er en af sommerens bagsider, der kan irritere og genere noget som grusomt. Hvis du er én af dem, der er fyldt med myggenes yndlings-søde-blod, ved du lige, hvad jeg taler om. Ofte er det som om, at det hører barndommen til, så den bløde barnehud efterlades med utallige samt ofte voldsomt store og betændte bylder, der bare skriger efter at blive kradset i. Teatreeoliens kløestillende effekt kan hér med fordel bruges. For ikke at overdosere at den rene æteriske olie, er det et must at bruge en stift, der kan rulles over de mange stik. I modsætning til mange andre produkter, kan man virkelig mærke, hvordan kløe erstattes med en svien, fordi teatreeolien, med det samme, går ind og arbejder. Svien er ofte et tegn på, at olien netop har noget at arbejde med, særligt hvis hullet fra myggens stik er åbent, således den antiseptiske virkning trænger dybere ind. Smerte går hurtigt over og er ofte langt rarere end ustoppelige kløen, der kan resultere i blodrige krads, der i stedet efterlader sår eller rifter. Hvis stiften ikke fungerer for dig, kan det være en god ide at blande selv. Bland 30 ml. kokosolie med 10 dråber teatreeolie, og voila, så har du en fugtgivende, dobbelt-antibakteriel og kløestillende super-blanding.

Hvis svien ikke forsvinder, eller hvis stikket hæver voldsomt op og begynder at blive blåt, bør der søges læge, da dette er tegn på en allergisk reaktion.

Alternativt kan man gå mere forebyggende til værks ved simpelthen at skræmme myggene væk. Én måde er at dryppe teatreeolie og citroneucalyptus på sin hovedpude, myggenet eller andre tekstiler, der er er i soveværelset. Hvis man har en duftlampe, kan man dryppe olierne i der. Duftlamper kan købes i en helsekost og fås i mange forskellige, dekorative designs, der pynter ethvert rum. Både de og diffusere er desuden helt ideelle, hvis du er vild med at holde luften frisk og rar løbende. Det er vitterligt et spørgsmål om smag og behag, men et eksempel på en dejlig stimulerende blanding er:

  • 4 dråber æterisk vildroseolie
  • 3 dråber æterisk citronolie
  • 3 dråber æterisk teatreeolie
  • 3 dråber æterisk appelsinolie
  • 1 dråbe æterisk pebermynteolie

Olierne kan ligeledes købes i helsekosten, hvor de ofte er søde til at lade dig dufte dig frem til din yndlings.